“A legmagasabb kitüntetés
mások szolgálata.”

Max Brooks

Nevelési tanácsadás

Pixabay, Pexels

A nevelési tanácsadás feladatát ellátó szakemberek már 4 éves kortól végzik az óvodások szűrését, segítséget nyújtva a tanulási, beilleszkedési nehézségek megelőzéséhez. A nehézségekkel küzdő óvodásokat, iskolásokat a szülőkkel, pedagógusokkal, más szakemberekkel együttműködve segítik tanácsadással, terápiás javaslattal, illetve tájékoztatást nyújtanak, hogyan vehetők igénybe szolgáltatásaink.

Több partnerintézményünkben végeznek kollégáink fejlesztéseket. Újdonságaink közé tartozik, hogy a délutáni órákban tagintézményünk telephelyén fejlesztőpedagógus kollégáink mozgásfejlesztést tartanak csoportos formában. A csoportba történő bekerülés feltételeiről e-mailben, vagy telefonon nyújtunk információt.

Egészen pici gyermekek is részesülhetnek nevelési tanácsadásban (akár közvetlenül a megszületés után), ennek módjáról szintén telefonon, vagy e-mailben nyújtunk részletes tájékoztatást.

Pszichológusaink is részt vesznek a nevelési tanácsadás feladatban, adott esetben terápiát biztosítanak (nem az iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás keretében).